Gjilan.AL

G-Lan City

Wikipedia bllokohet në Pakistan për “blasfemi”

Wikipedia është bllokuar në Pakistan për shkak të “përmbajtjeve blasfemike”.

Lëvizja u njoftua të shtunën pasi enciklopedisë falas në internet iu dha një afat 48-orësh për të hequr disa materiale.

Autoriteti i Telekomunikacionit i Pakistanit (PTA) tha se Wikipedia dështoi në përputhje me ultimatumin e saj.

Fondacioni Wikimedia, tha se ndalimi nënkuptonte se pakistanezëve do t’u mohohej qasja “në depon më të madhe falas të njohurive”.

Blasfemia është një çështje shumë e ndjeshme dhe nxitëse në Pakistan.

Platforma të tjera duke përfshirë Tinder, Facebook dhe YouTube ishin bllokuar më parë në vendin me shumicë myslimane, shkruan BBC, përcjell Klankosova.tv

Zëdhënësi i PTA, Malahat Obaid, tha se Wikipedia nuk iu përgjigj “korrespondencës së përsëritur” për heqjen e “përmbajtjes blasfemike”.

“Ata hoqën një pjesë të materialit, por jo të gjithë”, shtoi ai, duke konfirmuar se faqja e internetit do të mbetet e bllokuar derisa “të hiqet i gjithë materiali i pakëndshëm”.

Detajet e materialit në fjalë nuk janë zbuluar.

Fondacioni Wikimedia tha se nëse ndalimi vazhdon, ai “do t’i privojë të gjithëve aksesin në njohuritë, historinë dhe kulturën e Pakistanit”.

 

The post Wikipedia bllokohet në Pakistan për “blasfemi” appeared first on Klan Kosova.

[#item_full_content]