Gjilan.AL

G-Lan City

Si të zgjidhni produkte të sigurta për kujdesin e lëkurës për foshnjën tuaj të sapolindur

Lëkura e re dhe e ndjeshme e foshnjës suaj është organi i tyre më i madh.

Me një përzgjedhje në dukje të pakufishme të produkteve për kujdesin e lëkurës së foshnjave, ne duhet të marrim parasysh se si kujdesemi për trupin e të porsalindurit tonë.

Më e rëndësishmja, si të marrim vendime të mençura për produktet që përdorim për t’u kujdesur në mënyrë të sigurt për lëkurën e të porsalindurit tonë, shkruan Health News përcjell Gazeta Shneta.

Shpesh, produktet e kujdesit të lëkurës janë të mbushura me aromatizues, parfume, plastikë, konservues dhe stabilizues që janë të rrezikshëm për shëndetin tonë.

Fatkeqësisht, shumë nga këto përbërës ekzistojnë në produktet e kujdesit të lëkurës për të sapolindurit dhe fëmijët e vegjël.

Cilat janë lëndët më të rrezikshme?

Ftalatet

Këto janë kimikate që çrregullojnë endokrinën (EDC) e që gjendet në stabilizues dhe aromatizues që mund të përthithen përmes lëkurës, të gëlltiten ose të thithen. Këto kimikate, prishin proceset hormonale të tiroides dhe atyre steroidale.

Triklosani

Ky është një agjent antimikrobik EDC që gjendet në sapunët, larëset e trupit, pastat e dhëmbëve, lodrat dhe enët e kuzhinës që përthithen ose gëlltiten. Ky agjent prish proceset hormonale të tiroides.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë kliko këtu.

Parabenë

Ky është një ruajtës EDC i absorbueshëm në shumë produkte kozmetike dhe të kujdesit personal, i lidhur me obezitetin e fëmijërisë dhe ndoshta me kancerin e gjirit. Nevojiten më shumë studime në lidhje me ndikimet e ekspozimit ndaj parabenit.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të konsideroni kufizimin e ekspozimit ndaj këtyre kimikateve gjatë shtatzënisë.

Kimikatet endokrine mund të kalojnë placentën ose të ndikojnë në kiminë e trupit të nënës, duke e ekspozuar fëmijën tuaj në zhvillim ndaj efekteve të kimikateve të rrezikshme.

Si të zgjidhni produkte të sigurta për kujdesin e lëkurës për bebe

Zgjedhja e produkteve për kujdesin e lëkurës për fëmijë mund të duket si një biznes i rrezikshëm.

Pra, çfarë të dhënash kërkoni për t’u siguruar që zgjidhni produktin e duhur dhe më të sigurt për të porsalindurin tuaj?

– Kërkoni produkte që janë:

Pa ftalate dhe parabene. Produktet shpesh etiketohen kur nuk përmbajnë këto kimikate.

Pa aromatizues, parfume dhe ngjyra. Përveç ekspozimit ndaj ftalateve, aromat dhe ngjyrat mund të jenë irrituese për lëkurën e të porsalindurit, veçanërisht për çdo skuqje ekzistuese.

Pa sapunë antimikrobikë ose kimikate. /Gazeta Shneta/

The post Si të zgjidhni produkte të sigurta për kujdesin e lëkurës për foshnjën tuaj të sapolindur appeared first on Gazeta Shneta.