Gjilan.AL

G-Lan City

Serbia bllokon Kosovën që të marrë pjesë në Olimpiadën Matematike Ballkanike

Shoqata e Matematikanëve të Kosovës, ka njoftuar se Kosovës i është mohuar pjesëmarrja në Olimpiadën Matematike Ballkanike.

Kjo për shkak të bllokimit që Kosovës ia ka bërë Serbia.

”Shoqata e Matematikanëve të Kosovës ka aplikuar në MASSEE (The Mathematical Society of South Eastern Europe) për t’ua mundësuar pjesëmarrjen në Olimpiadën Matematike Ballkanike (BMO) nxënësve nga Kosova.

Kosova ka tentuar të anëtarësohet në MASSEE edhe më parë por për fat të keq kërkesat tona vazhdimisht janë refuzuar për shkak të qasjes bllokuese të përfaqësuesve të Serbisë në MASSEE”, thuhet në njoftim.

“Shoqata e Matematikanëve të Kosovës ka aplikuar këtë vit në MASSE, për pjesëmarrje në BMO, me shpresë se do të respektohet marrëveshja e fundit mes Kosovës dhe Sërbisë, ku saktësisht thuhet se Serbia nuk do të pengojë anëtarësimin e Kosovës në asnjë organizatë rajonale apo ndërkombëtare.

Por për fat të keq, përfaqësuesit e Serbisë refuzojnë ta respektojnë këtë marrëveshje ani pse Bashkimi Evropian është garantues i zbatimit të saj”, përmbyllet njoftimi.

/GazetaSinjali/

The post Serbia bllokon Kosovën që të marrë pjesë në Olimpiadën Matematike Ballkanike appeared first on Sinjali.