Gjilan.AL

G-Lan City

Pse nuk duhet t’i krahasoni fëmijët më njëri-tjetrin, shkruan Lira Gjika

Pse nuk duhet t’i krahasoni fëmijët më njëri-tjetrin, shkruan Lira Gjika.

Kujdes prindër me krahasimin që I bëni fëmijëve si me vlezërit apo motrat, me kushërinjtë dhe fëmijë të të tjerëve. Krahasimi është gjë e keqe, lëndon dhe than shpirtin. Prindër, mos i krahasoni fëmijët as me vëllezrit apo motrat e tyre. E para, janë njerëz të ndryshëm dhe e dyta, krahasimi kultivon te fëmija zilinë dhe inatin për tjetrin, mban gjallë xhelozinë dhe dyshimin për veten. Fëmija mendon  se ai tjetri i duket mamit më i mirë dhe për këtë arësye e do atë në vënd të tij. Kini kujdes prindër, më pas mos u çudisni kur fëmija juaj të bëhet më shumë problematik se i lumtur dhe të bëhet një i rritur i pandjeshëm prindër mendoni si për veten tuaj do tu vijë mirë tu grahasojnë me dikë tjetër dh eta vlerësojnë tjetrin më shumë se ju? Prindër mendohuni para se të flisni. Lira Gjika.

Artikulli i publikuar është plotësisht i autores dhe nuk ka ndërhyrje nga redaksia e Gazetës Shneta.

The post Pse nuk duhet t’i krahasoni fëmijët më njëri-tjetrin, shkruan Lira Gjika appeared first on Gazeta Shneta.