Gjilan.AL

G-Lan City

Prifest lanson programet PriGlobal dhe Pridox

Prishtina Film Festiv njofton se kanë filluar aktivitetet e tyre të vitit 2023 me lansimin e PriGlobal dhe PriDox si javë të filmit të ndara nga ngjarja kryesore që do të mbahet në shtator.

Në vijim gjeni njoftimin e plotë:

PriFest me javë të filmit të ndara nga ngjarja kryesore që do të mbahet në shtator.programe te reja.

PriFest po zgjerohet! Jemi të lumtur që po i fillojmë aktivitetet tona të vitit 2023 me lansimin e PriGlobal dhe PriDox si
Nga 24 deri më 28 prill, PriGlobal sjell një përzgjedhje të jashtëzakonshme të filmave të pavarur artistik në qendër të qytetit, në Kino Armata. Tregime prej vendeve të ndryshme të botës që të nxisin të mendosh, të realizuara me qasje regjisoriale inovative, të shpalosura në 5 ditë të bukura pranvere… po na pret diçka e bukur! Përzgjedhjen e filmave për PriGlobal e ka bërë Claudia Landsberger.

Jo shumë më vonë, prej 6 deri më 10 qershor, do ta mirëpresim debutimin e PriDox. Programi i mirënjohur i filmave dokumentar u themelua si kategori jogaruese e kalendarit të PriFest në 2011, evoluoi në një program garues në 2017, dhe tani po shkëputet për t’u bërë një ngjarje e veçantë që selekton dhe prezanton punimet më mbresëlënëse në fushën e krijimit të filmave dokumentarë. Përzgjedhjen e filmave për PriDox do ta bëjë Alush Gashi.

Lajmërimi i sotëm po na gëzon, pasi që programi jonë tani do të na bashkojë më shpesh, për ta ndarë me njëri tjetrin dashurinë që e kemi për filmin, e për t’u kënaqur me atmosferën festive për të cilën njihet PriFest-i.

PriFest falenderon përzemërsisht Ministrinë e Kulturës, Rinisë & Sportit të Republikës së Kosovës dhe Bankën Raiffeisen për mbështetjen e tyre të vazhdueshme, si dhe Kino Armatën për bashkëpunimin dhe miqësinë./KultPlus.com

The post Prifest lanson programet PriGlobal dhe Pridox appeared first on KultPlus.