Gjilan.AL

G-Lan City

OBSH kërkon nga Kina transparencë të theksuar në lidhje me rastet me COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë i kërkoi Kinës të lëshojë më shumë informacion në lidhje me infeksionet e reja nga COVID-19, pasi Pekini njoftoi se gati 60,000 njerëz kishin vdekur nga virusi që nga fillimi i muajit të kaluar.

Informacioni për rastet dhe vdekjet e reja të ofruara nga Kina për OBSH-në zbulon një valë të shpejtë dhe intensive sëmundjesh të shkaktuar nga varianti i COVID-19 Omicron dhe nënvariantet e tij, tha organizata në një njoftim.

Kina njoftoi 60,000 vdekje të lidhura me COVID-19 pasi kohët e fundit hoqi kufizimet e ashpra pandemike dhe hapi kufijtë e saj.

OBSH po kërkon përditësime të vazhdueshme të detajuara për rastet e reja dhe më shumë informacion në lidhje me nënvariantet që do të ndahen me agjencinë ndërkombëtare dhe komunitetin shkencor global.

The post OBSH kërkon nga Kina transparencë të theksuar në lidhje me rastet me COVID-19 appeared first on Klan Kosova.

[#item_full_content]