Gjilan.AL

G-Lan City

Nëse ende përdorni një iPhone 4, Apple ka lajme të këqija

Shërbimet e Apple janë të integruara ngushtë me sistemet operative të kompanisë si iOS dhe macOS. Por pavarësisht ardhjes së softuerëve të rinj, Apple gjithashtu mban disa shërbime funksionale softuerët e vjetër.

Së shpejti mund të ndryshojë ndërsa kompania mund të mbyllë disa prej shërbimeve për softuerët e vjetër.

Sipas 9to5Mac, virtualisht të gjitha shërbimet online të Apple me përjashtim të iCloud do të ndalojnë së funksionuari me iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 dhe tvOS 11.

Përdoruesit të cilët kanë softuerët e vjetër do të njoftohen për ndryshimin e ardhshëm dhe tu kërkohet të përditësojnë pajisjet nëse diçka e tillë është e mundur.

Deri në këtë moment nëse keni një iPhone 3GS ende mund të përdorni disa shërbime si iMessages. Përdoruesit e iPhone 4 mund të bëjnë ende thirrje FaceTime. Sigurisht funksionalitetet e fundit të këtyre aplikacioneve nuk janë të disponueshme por nuk e kanë humbur asnjëherë atë çfarë kanë marrë deri në atë moment.

E gjitha kjo mund të ndryshojë së shpejti.

Arsyet e këtij vendimi janë të paqarta. Sipas Apple vetëm 8 përqind e pajisjeve iOS kanë iOS 15 ose më të vjetër.

/PCWorld Albanian

The post Nëse ende përdorni një iPhone 4, Apple ka lajme të këqija appeared first on PCWorld Albanian.