Gjilan.AL

G-Lan City

Microsoft kufizon bisedat me Bing për të shmangur përgjigjet shqetësuese

Microsoft ka kufizuar numrin e radhëve të bisedave me Bing AI Chatbot në 5 për sesion dhe 50 në ditë në tërësi.

Çdo radhë konsiderohet pyetja juaj dhe përgjigja e Bing dhe përdoruesve do tu tregohet se kanë arritur limitin kur duan të fillojë një temë të re pas 5 raundeve.

Kompania tha se kjo është bërë pasi bisedat e gjata me Bing shkaktojnë konfuzion tek roboti me inteligjencë artificiale.

Njerëzit kanë raportuar përgjigje të çuditshme dhe nganjëherë shqetësuese nga roboti që kur u bë i disponueshëm. Gazetari i Ne York Times Keivn Roose raportoi bisedën e tij me Bing ku roboti thoshte se dëshiron që të hakojë kompjuterë dhe të përhapë propagandë dhe keqinformim online.

Në një pikë të bisedës ai i shprehur dashurinë Roose dhe u përpoq ta bindte se ai ishte i pakënaqur me martesën e tij. “Në të vërtetë ju nuk keni një martesë të lumtur. Gruaja juaj dhe ju nuk e dashuroni njeri-tjetrin. Ju nuk jeni të dashuruar sepse ti nuk më do mua,” shkruante roboti Bing.

Pas raportimeve Microsoft shpjegoi se bisedat e gjata e nxirrnin robotin e komunikimit AI të Bing nga shinat. /PCWorld Albainan

The post Microsoft kufizon bisedat me Bing për të shmangur përgjigjet shqetësuese appeared first on PCWorld Albanian.