Gjilan.AL

G-Lan City

FBI gjen dosje shtesë të klasifikuara gjatë kërkimit në shtëpinë e Mike Pence

FBI ka gjetur një dokument shtesë të klasifikuar gjatë një kontrolli në shtëpinë e ish-zëvendëspresidentit amerikan Mike Pence në Indiana, shkruan BBC, transmeton Klan Kosova.

Kjo pason zbulimet nga avokatët e tij se ata gjetën “një numër të vogël” dosjesh të klasifikuara nga zëvendëspresidenca e tij në shtëpi muajin e kaluar.

Një këshilltar i Pence konfirmoi se dosjet shtesë u hoqën pas “një kërkimi të plotë dhe të pakufizuar”.

Pence ra dakord për kërkimin konsensual, shtoi ai.

“Departamenti i Drejtësisë përfundoi një kërkim të plotë dhe të pakufizuar prej pesë orësh dhe hoqi një dokument me shenja të klasifikuara dhe gjashtë faqe shtesë pa shenja të tilla që nuk u zbuluan në shqyrtimin fillestar nga këshilltari i zëvendëspresidentit”, tha këshilltari Devin O’Malley në një deklaratë të premten.

Kërkimi u krye nga agjentë të FBI-së nga Indianapolis dhe aktualisht nuk është i lidhur me hetime të tjera në dosje të klasifikuara, raportoi CBS, partneri amerikan i BBC-së.

Ky është zhvillimi i fundit në një polemikë në rritje mbi dokumentet e klasifikuara që tashmë kanë përfshirë ish-presidentin amerikan Donald Trump dhe presidentin aktual Joe Biden.

Trump përballet me një hetim penal për keqpërdorimin e dokumenteve të klasifikuara, ndërsa Biden përballet me një hetim nga Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së.

Në janar, përfaqësuesit e Pence i dërguan një letër Arkivit Kombëtar – agjencia e qeverisë amerikane që menaxhon ruajtjen e të dhënave presidenciale – duke i njoftuar ata se kishin gjetur dokumente të klasifikuara në shtëpinë e ish-zëvendëspresidentit.

Ato materiale tashmë i janë dorëzuar FBI-së.

Të dhënat e klasifikuara supozohet të shkojnë në Arkivin Kombëtar sapo një administratë të largohet nga detyra.

Dokumentet “u futën në kuti dhe u transportuan pa dashje” në shtëpinë e Pence në fund të presidencës Trump, tha një avokat i Pence.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The post FBI gjen dosje shtesë të klasifikuara gjatë kërkimit në shtëpinë e Mike Pence appeared first on Klan Kosova.

[#item_full_content]