Gjilan.AL

G-Lan City

Çka është ergometria, stres testi?

Ergometria është një shkencë që mat sasinë e punës fizike të kryer nga trupi, zakonisht gjatë sforcimit, dhe ka për qëllim performancën e muskujve ose grupeve specifike të muskujve. Ergometria ka shumë aplikime praktike që përdoren në fushën e kujdesit shëndetësor dhe mjekësisë sportive.

Arsyet pse mund të kryhet një stres test:

– Keni dhimbje gjoksi (për të kontrolluar për sëmundje të arterieve koronare  ngushtim i arterieve që ushqejnë muskulin e zemrës).

– Angina juaj po përkeqësohet ose po ndodh më shpesh.

– Ju keni pasur një atak në zemër.

– Ju keni kryer angioplastikë ose operacion të bypass-it të zemrës.

– Ju do të filloni një program ushtrimesh dhe keni sëmundje të zemrës ose disa faktorë rreziku, si diabeti.

– Për të identifikuar ndryshimet e ritmit të zemrës që mund të ndodhin gjatë stërvitjes.

– Për të testuar më tej për një problem të valvulës së zemrës (siç është stenoza e valvulës së aortës ose e valvulës mitrale).

– Mund të ketë arsye të tjera pse ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor kërkon këtë test.

PREMIUM HOSPITAL – Na kontaktoni dhe caktoni terminin tuaj përmes numrave të telefonit:

+38344535455

+38338600106.

Gjindemi në magjistralen Prishtinë – Ferizaj, kilometri i 4të.

Artikull i sponsorizuar

The post Çka është ergometria, stres testi? appeared first on Gazeta Shneta.